Després d’un parell de llançaments a la Nintendo Switch que van passar sense pena ni glòria pels i les amants de la franquícia «Mario Party», Nintendo ens ha promès, per aquest 17/10/2024, el llançament definitiu d’aquesta estimada, longeva i especial saga de videojocs de minijocs, anomenat «Super Mario Party: Jamboree». Celebreu una festa amb magnificència tot reunint la família o les vostres amistats, i divertiu-vos de valent en set taulers, incloent-hi algunes novetats i certes velles glòries de la franquícia. Competiu en més minijocs que mai i trossegeu, rebenteu i torneu a muntar tota mena d’objectes i elements en nous modes de joc basats en el moviment, tot aprofitant les característiques de la consola híbrida de Nintendo. Si sou nouvinguts/des dins d’aquesta mena de videojocs, sapigueu que el seu funcionament és ben simple: només us cal llançar un dau contra el tauler. Al llarg del camí, us tocarà reunir monedes mentre activeu esdeveniments especials, i quan s’acabi el torn de tothom que jugui, us tocarà participar en un minijoc per aconseguir encara més monedes. Vint monedes signifiquen poder comprar una estrella, i qui més estrelles tingui al final de l’aventura, guanya la partida i s’alça amb el títol de Superestrella. La idea és senzilla, però és possible que l’execució us faci perdre la fe en la humanitat…

 

 

Una ferotge competició disfressada d’una festa multijugador

 

Tant en mode local com en línia, us podreu unir amb fins a quatre jugadors/es més per passar-ho d’allò més bé en set taulers ben diferenciats i amb característiques jugables úniques per cada escenari: les Galeries Arc de Sant Martí (reunir segells serà clau per poder comprar com més estrelles millor durant la temporada de rebaixes); l’Illa Goomba (la marea modifica l’alçada del tauler a cada torn, i el volcà pot entrar en erupció en qualsevol moment); el Circuit Llença-daus (una pista al més pur Mario Kart on la velocitat és clau); el Bosc de la Mega-Floruga (on el carismàtic personatge de Nintendo pot canviar l’escenari gràcies al seu volàtil humor); el Món de l’Oest (un dels taulers desbloquejables, que situa l’acció al salvatge oest, locomotores incloses), el Castell Arc de Sant Martí d’en Mario (un altre desbloquejable, inspirat en el Mario 64, amb una torre central giratòria) i la Base d’en Bowser (l’últim tauler desbloquejable, sotmès al poder de la lava i les constants trampes i paranys). La part positiva és que podeu adaptar tots aquests taulers al vostre estil de joc. Si voleu gaudir d’una experiència més relaxada de Mario Party, podeu optar per les regles festives, però si voleu que les habilitats dels jugadors tinguin més pes que la sort dins la partida, podeu optar per les regles competitives. A més a més, teniu a la vostra disposició diferents ajustaments per jugar com preferiu! Per exemple, podeu triar el nivell de dificultat dels personatges controlats per la consola, el nombre d’estrelles amb què comença cada jugador o si incloure o no els minijocs basats en el moviment, entre altres opcions.

 

 

Com més serem, més riurem! O això diuen…

 

Però si alguna cosa caracteritza la franquícia Mario Party són els seus personatges controlables, els seus minijocs i la seva gran quantitat de modes multijugador. Òbviament, a «Super Mario Party: Jamboree» us hi esperen un munt de personatges de tots els racons del Regne Xampinyó (més que en cap altre lliurament de Mario Party!), que s’uneixen a la festa tot entrant per la porta gran!  Encarna el revoltós Boo, l’amigable Yoshi, els nouvinguts Pauline i Ninji, o al mateix Mario, entre molts altres personatges. I, si així i tot, us semblen pocs personatges, de tant en tant, al llarg de les partides, apareixeran personatges al tauler que exerciran el paper de companys Jamboree: quan arribis al costat d’un d’ells, començarà un minijoc, en què a més comptaràs amb un lleuger avantatge si has arribat al seu costat amb anterioritat. Però no cantis victòria abans d’hora, perquè aquest personatge només s’aliarà amb la persona que guanyi el minijoc! El company Jamboree et donarà un cop de mà amb tota mena d’habilitats, com copiar els objectes dels rivals que avancis al tauler, obtenir un llançament de dau addicional, o fins i tot comprant dues estrelles d’una tacada! Tot això, naturalment, només ho podreu viure si us submergiu de ple als més de 110 minijocs dels quals disposa l’aventura, tot gaudint dels vostres minijocs favorits en format lliure; formant equips i competint per parelles de 2 contra 2; posant a prova les teves habilitats al desafiament diari o enfrontant-vos en línia als jugadors del món sencer dins del mode supervivència!

 

 

Els millors modes de joc pel millor Mario Party de la història?

 

Complementàriament, aquesta nova entrega, exclusiva de la Nintendo Switch, disposa d’unes característiques especials que la fan encara més única. Per exemple, disposa d’una sèrie de minijocs especials, com la «Cuina rítmica», la «Fàbrica d’en Toad» o «Les ales de l’aventura», que us permetran moure l’esquelet d’una manera diferent en cadascun d’ells. També s’ha donat molta importància al mode multijugador en línia, demanda constant dels i les fans de la franquícia, i s’hi han incorporat tres nous modes de joc per potenciar aquest aspecte: el «Bowseratló» (on us haureu de moure pel tauler a tota metxa en aquesta competició sense precedent dins la franquícia, i on fins a 20 persones competeixen en línia per aconseguir la major puntuació participant en diferents minijocs), la «Brigada Anti-Bowser» (on fins a vuit persones poden formar equip en línia per buscar bombes i disparar contra el fals Bowser, i entre una ronda i una altra participareu en minijocs cooperatius per intentar aconseguir objectes ben útils) i la «Plaça Party» (el lloc de descans i reunió de l’aventura, on haureu d’ajudar en Kamek a decorar la plaça bescanviant punts Party per obtenir punts d’admiració de la resta de jugadors i comparar puntuacions amb la resta del planeta). Ja veieu que la companyia nipona vol tancar la generació de l’actual Nintendo Switch fent un grandíssim homenatge a les seves franquícies més longeves, i aquest «Super Mario Party: Jamboree» promet ser tota una carta d’amor a la saga. No dubteu a donar-hi una ullada si el que hem explicat us ha interessat: no us en penedireu!

 

 

 

«Super Mario Party: Jamboree» està disponible a Nintendo Switch des del 17 d’octubre del 2024 tant en format físic (46,90 euros) com en format digital (59,99 euros).