La màgia és més poderosa que la força!

 

Useu la saviesa de la princesa Zelda per salvar Hyrule a «The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom» per la Nintendo Switch. Utilitzeu els nous poders de la princesa per explorar un vast regne; lluitar contra els monstres que el poblen, completar originals masmorres i resoldre el misteri de les bretxes que estan absorbint tot el que és existent. La història, situada en un univers posterior als fets ocorreguts a «The Legend of Zelda: Link’s Awakening» (i, com es pot observar als tràilers, amb el mateix estil i jugabilitat de la remasterització que va rebre el títol per la consola híbrida de Nintendo), ens explica com els habitants de Hyrule s’estan esvaint per culpa d’unes estranyes bretxes fosques que engoleixen tot allò que troben al seu pas i, com que entre els desapareguts hi ha cert espadatxí que coneixereu tothom, salvar el regne depèn exclusivament de la princesa Zelda. Per tant, ens tocarà unir forces amb la misteriosa fada Tri, i la Zelda emprendrà una gran aventura en què haurà de recórrer a la seva pròpia saviesa i al ceptre de l’enigmàtica hespèrida. Feu servir el ceptre de Tri per crear rèpliques d’elements que trobeu al vostre voltant per, per exemple, construir ponts amb llits, crear roques per llançar-les contra els enemics o generar blocs aquosos per assolir punts més elevats del mapa. Fins i tot podreu crear rèpliques dels monstres del regne per combatre! Aquesta tècnica no us sona d’algun altre joc desenvolupat a Catalunya?

 

 

Un poder vinculant i una princesa enginyosa… i ben armada!

 

Necessitareu molt més que les rèpliques dels objectes del món per superar tots els obstacles que us vagin sorgint al llarg camí. Mitjançant l’habilitat de rèplica vincular, podreu apartar els objectes que us destorbin o col·locar-los allà on necessiteu. Amb l’enllaç invertit us sincronitzareu amb plataformes o monstres mòbils, cosa que us permetrà arribar allà on vulgueu. Feu servir la imaginació i combineu rèpliques, vincles i la seva versió invertida per resoldre trencaclosques, plantar cara a milers de perills i obrir-vos pas per algunes de les diferents i icòniques ubicacions de Hyrule. A més, durant l’aventura, la Zelda trobarà una espasa misteriosa que li permetrà transformar-se en una poderosa espadatxina durant un breu període de temps i, així, lluitar cos a cos contra els enemics! El viatge de la princesa la durà per tots els racons de Hyrule, des de les àrides planícies del desert de Gerudo fins al frondós pantà de Farone. Al llarg del seu periple, la Zelda es toparà amb tota mena de gent que necessitarà la seva ajuda, així que al vostre diari de viatge hi podreu portar un registre de les missions i peticions requerides. Donar un cop de mà als altres per treure’ls d’un bon embolic és un aspecte essencial de l’aventura i, a més, potser fins i tot us endueu alguna recompensa per les vostres bones accions! Però no perdeu de vista el vostre objectiu principal: buscar els habitants engolits per la foscor, així que les dues protagonistes de «The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom» hauran d’endinsar-se a les ombrívoles bretxes per explorar el món del buit. Ja ho sabeu: useu els poders de totes dues per recórrer les transformades zones, explorar masmorres i derrotar cabdills ben durs de rosegar!

 

 

The Legend of Zelda, ara sí, ja és la Llegenda de Zelda

 

«The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom» ens presenta, doncs, una aventura on la Princesa Zelda serà la total i absoluta protagonista d’aquesta trepidant aventura. Però tot i que aquesta història per la Nintendo Switch sigui trencadora dins la jugabilitat i el protagonisme de la franquícia, no és, ni de bon tros, el primer joc de la saga on la Zelda és la veu cantant del títol. La princesa de Hyrule és jugable en títols «aliens» a la cronologia oficial com el Super Smash Bros. (a partir del Melee, versió Sheik incorporada) o el Cadence of Hyrule: Crypt of the NecroDancer, però si us agrada de veritat explorar els racons més foscos del sector de l’entreteniment digital, no està de més que conegueu un parell de «joies ocultes» anomenades Zelda: Wand of Gamelon i Zelda’s Adventure, dos jocs per l’estrambòtica consola Philips CD-I on la princesa domina un superflu argument que desemboca, qualitativament, en una necessitat gairebé imperiosa d’enterrar aquestes dues entregues al fons del desert més àrid d’aquesta nostra terra. Per sort, la Zelda es va poder redimir mostrant els seus fantàstics poders en la seva màxima esplendor en tres aventures que, possiblement, coneixereu tots i totes: The Legend of Zelda: Spirit Tracks (Nintendo DS), Hyrule Warrions (Nintendo 3DS, Nintendo Wii U, Nintendo Switch) i Hyrule Warriors: Age of Calamity (Nintendo Switch). Amb The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, doncs, esperem que s’iniciï una nova era on els personatges més mítics d’aquesta franquícia comencin a prendre certa rellevància principal i puguem gaudir, des d’una altra respectiva, d’aquesta saga que ens ha acompanyat a tothom des del 1986.

 

 

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom per la Nintendo Switch està disponible a la consola híbrida de Nintendo des del 26/09/2024 a un preu base recomanat de 59,99 euros en format digital i 46,90 euros en format físic.